GARANTI

 

 

Måndag - Fredag 10:00 - 18:00

Lördag 11:00 - 16:00

Söndag Stängt

 

Smidesgatan 1

417 07 Göteborg

 

031 - 555 222

 

info@motordeal.se

 

Välkommen till din första Fordonsmäklare i Göteborg

 

 

ALLTID 1.99% Ränta hos oss

FÖLJ OSS PÅ

Garanti & Köpevillkor

 

Vi erbjuder marknadens bästa garantier genom AutoConcept Fordonsgaranti.

Ring så berättar vi om garantierna!

Läs mer på www.autoconcept.se.

 

På den här sidan har vi samlat vårt köpevillkor för att underlätta och förtydliga för dig som kund. Vår målsättning är att det skall vara enkelt och tryggt att handla hos oss. Om du har några frågor eller tycker att något är otydligt, så är du välkommen att fråga oss.

När du köper en begagnad fordon hos oss är det bra att veta följande:

Alla våra inbytesfordon är testade av verkstad i samband med inbytet.

Försäljningen består i huvudsak av Svensksålda fordon.

 

GARANTI

•Objekt under 30.000 SEK lämnas ingen garanti. Alla dessa objekt säljs som reparationsobjekt även om de är felfria och i många fall nybesiktigade om inget annat nämns (dessa bilar transporteras från köpeplatsen på egen ansvar/risk) av nya ägaren.

•Bilar/Mc över 30.000 SEK lämnas 1 månads trafiksäkerhetsgaranti* enligt MRF´s direktiv (Omfattas av de komponenter som Svensk bilprovning kan anmärka på som trafikfarliga vid en kontrollbesiktning)

. Undantag finns för reparationsobjekt och bilar med högt miltal (”långmilare” över 20.000 mil, importbil, Taxi/budbil) bilar äldre än 14år (fr. tillverkningsdatum) m.fl.

 

TRYGGHETSPAKET

•På fordon från 30.000 SEK och uppåt lämnas mellan 0-36 Månaders garanti som täcker plötsliga skador (ej slitage) Omfattning och tid beror på pris, skick, motorvolym, årsmodell och miltal. Garantier mellan 0-36 månader återförsäkras av AutoConcept AB, se villkor på www.autoconcept.se

•Garantin anges skriftligen för att gälla.

•Vår policy är att ALLA fordon testas av oss och att alla fordon som ligger i eller går in i sin besiktningsperiod genomgår kontrollbesiktning som vi låter utföras av auktoriserade besiktningsmän (Svensk bilprovning) Våra fordon passerar godkänd besiktning utan anmärkning i 9 utav 10 fall, detta av den enkla anledningen att vi kontrollerar och åtgärdar brister innan besiktningen. Detta spar alla parter både tid och pengar på, vilket gynnar det låga priset på er nästa fordon hos oss.

 

DIN EGEN KONTROLL

Funktioner som är viktiga för dig som kund och som inte omfattas av garantin, bör du själv kontrollera. Detta kan t.ex. vara Servicebok och intervaller, kamremsbyte, bakrutetorkare, reglage och knappar, farthållare, ålder på däck (DOT märkning), stolsvärme, stereo / kod, larm, nycklar, El-hissar, motorvärmare / parkeringsvärmare, drag, kupévärmare, fläkt AC/ACC etc. I de flesta fall fungerar det som det ska men om det inte gör det och det är ett krav från er som kund måste det uppmärksammas och avtalas om eventuell åtgärd/lösning innan affär.

Då köparen har provkört och undersökt fordonet och avstår med bindande verkan från att rikta anspråk på brister förutom angivna brister som säljaren ska åtgärda enligt avtal *se övriga noteringar. Köparen kan inte rikta anspråk mot säljaren/företaget avseende icke iakttagna brister beträffande bilens skick/funktion i efterhand.

 

ÅRSMODELL

Det som vi i annonserna anger som årsmodell för fordonet är tillverkaren/generalagentens uppgift om årsmodell vilket i de flesta fall styrks av fordonets chassinummer (åttonde siffran från höger i chassinumret). I vissa fall är fordonet tillverkad så tidigt som i april t.ex. 2004 men tillverkaren anger modellen som årsmodell 2005. Detta är viktigt att poängtera eftersom det av t.ex. Transportstyrelsen och Vägverket kan ange fordonets år såsom tillverkningsår, fordonsår, datum för första gången i trafik etc.

 

BRÄNSLEFÖRBRUKNING

Den bränsledeklaration vi anger i annonserna för den specifika fordon (registreringsnummer) hämtar vi från Transportstyrelsens hemsida, www.transportstyrelsen.se, som i sin tur får uppgiften från tillverkaren/generalagenten. Det är tillverkarens ansvar att från och med årsmodell 2000 upplysa om bränsleförbrukningen, utsläppsvärden, miljöklass etc.

 

ANTAL ÄGARE/BRUKARE

De antal ägare som vi anger i annonstexterna är de antal ägare som brukat fordonet. Det vill säga exklusive bilhandlare, generalagenter och finansbolag. Därför kan det i de flesta fallen stå fler antal ägare i registreringsbeviset än det antalet som brukat fordonet som ägare. Vi kan alltid stryka alla registrerade ägare så det går att särskilja antalet registrerade ägare och antal brukare med CARFAX rapport (info. om fordonets historik)

 

SKULDER

Motordeal Swe AB 556944-9720 ser till att inga tidigare skulder / lån finns på fordonet vid köptillfället.

 

FINANS OCH FÖRSÄKRING

Vi erbjuder förmånlig finansiering med fordonet som säkerhet.

Vi tar gärna emot eran inbytesfordon som i många fall täcker kontantinsatsen vid finansiering.

I Samband med köp så hjälper vi er med att försäkra eran fordon samt ställa på den i trafik så att den kan nyttjas direkt. Vi är försäkringsombud för Trygg-Hansa för er trygghet så är alltid fordonet helförsäkrad i 14 dagar kostnadsfritt, skulle köparen då vilja fortsätta vara kund hos Trygg-Hansa så erbjuder de 20% rabatt på totala årspremien. I annat fall är det köparens ansvar att teckna ny försäkring på fordonet och under kostnadsfria perioden säga upp Trygg-Hansas försäkring. Registreringsbeviset skickas hem till er från transportstyrelsen, det brukar ta 3-4 arbetsdagar.

 

BETALNING

Fordonet enligt köpeavtal förblir säljarens egendom fram till att full betalning skett. Under den tid då återtaganderätt gäller är det köparens skyldighet att hålla fordonet helförsäkrad.

Betalning till Motordeal Swe AB kan ske på följande sätt:

 

-OBS! Ange alltid registreringsnummer vid betalning!

 

-SWISH till nr: 123 174 7120

 

-Insättning till konto i SEB 5037 10504 64

 

-Insättning till BG 506-5669 ( tänk på att detta alternativ kan ta upp till tre bankdagar innan pengarna syns på vårt konto )

 

Vid insättning så ska pengarna finnas på vårt konto innan leverans sker av fordonet.

 

 

Vi reserverar oss mot felskrivningar i annonstexter, hemsida, prisskyltning mm..

 

 

- Begagnatgarantier upp til 36 mån

- KeyProtect - tilläggsförsäkring

- Road Assist - tilläggsförsäkring